Ahad, Oktober 30, 2011

BAGAIMANA KALAU DI NERAKA??

Lelaki ini terbunuh dalam suatu pertandingan sauna peringkat dunia di Finland. Peserta yang paling lama bertahan di dalam sauna bersuhu 110 darjah Celcius akan dianggap juara. Dia berada di dalam sauna selama 6 minit untuk menjadi juara ... akhirnya menemui ajal dengan melecur teruk ....


Pengajaran untuk renungan .... jika hanya 6 minit sahaja dalam suhu berkepanasan 110 darjah Celcius ... begitu jadinya .... bagaimana pula keadaan ahli neraka di akhirat nanti???

5 ulasan:

 1. Hanya Allah Yang Maha Mengetahuinya Syeikh...memang kita xkan tahan kepedihan&azabnya api neraka ni Syeikh...tetapi sekiranya manusia di dunia ini dapat merasainya terlebih dahulu sebelum menghadap Allah sudah pasti takde golongan yang jahil&menentang HUKUM ALLAH...Takbirrrrr...comel bendera tu...buleh pinjam Syeikh???

  BalasPadam
 2. Ya betul tu..., kalau azab neraka dirasai oleh penduduk bumi sebelum mati... pasti semua manusia akan beriman..... bendera tu ana pun pinjam juga..

  BalasPadam
 3. Tapi yg payah sebab hanya yg beriman sahaja dapat merasia bagaimana azabnya api neraka,yg jahil bagaimana...tapi lagi susah mereka seolah2 redha dengan kejahilan mereka...

  BalasPadam
 4. yaaaa. saya sokong kata2 awak semua di atas kita harusalh bertaubat sebelum meninggal.

  BalasPadam
 5. saya juga nak bendera tu mna bleh sya x dpt

  BalasPadam